Skip to main content

headernieuw4

Arbeidsfysiotherapie

Steeds meer organisaties zijn zich bewust van de invloed van fysieke en mentale aspecten van arbeid op de gezondheid van haar medewerkers. Hierdoor groeit de aandacht voor een optimale balans tussen de gevraagde fysieke en mentale belasting van het werk en de belastbaarheid van de werknemers.

Wat doet een arbeidsfysiotherapeut?

Arbeidsfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een arbeidsfysiotherapeut is gespecialiseerd is arbeid gerelateerde aandoeningen. Hij kijkt samen met u naar mogelijk belemmerende factoren binnen uw werkzaamheden, die invloed kunnen hebben op het herstel van uw klachten. De behandeling van de arbeidsfysiotherapeut bestaat uit advisering, hoe u het beste om kunt gaan met uw arbeidsrelevante klachten. Daarnaast wordt door specifieke arbeidsgerichte oefeningen en training gewerkt aan uw herstel. Op deze manier wordt uw fysieke en mentale belastbaarheid vergroot en bent u beter in staat om uw werkzaamheden, zonder klachten, vol te kunnen houden en te voorkomen. Een arbeidsfysiotherapeut kijkt samen met u en uw werkgever naar oplossingen die bijdragen aan uw gezondheid en inzetbaarheid. Indien u door fysieke omstandigheden niet in staat bent om uw werkzaamheden uit te voeren, zet de arbeidsfysiotherapeut zijn specialistische kennis is om voor u een gezonde werkomgeving te creƫren en het ziekteverzuim te verminderen. De arbeidsfysiotherapeut moet soms de werkplek van de werknemer bezoeken, om te onderzoeken of er herstel belemmerende factoren aanwezig zijn op de werkplek. Hij onderzoek de omstandigheden, werkfunctie en werkplek waaronder de werkzaamheden worden verricht.

Na een werkplekonderzoek volgt een advies, dat bijdraagt aan het optimaliseren van het werkproces, ergonomische aanpassing van de werkplek en een structurele verbetering van de werkomgeving.

Mocht u, of uw werkgever hulp nodig hebben bij uw re-integratie, kan de arbeidsfysiotherapeut hierbij helpen.

Vergoeding arbeidsfysiotherapie.

Een gedeelte van de kosten valt onder de vergoeding van de aanvullende verzekering van de medewerker. De kosten van een werkplekbezoek en de begeleiding op de werkplek zijn voor rekening van de werkgever.

Voor meer informatie over duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en Arbeid & Gezondheid, kunt u terecht op de website www.vitadu.nl.

Contact / Openingstijden

Fysiotherapie Goor

Adres: Irisstraat 2 - 21
Postcode: 7471 AV
Plaats: Goor

Tel: 0547 - 27 24 54

Openingstijden: 

- Maandag 07:30 - 19:00 uur
- Dinsdag t/m Vrijdag 07:30 - 18:00 uur 

M: info@fysiotherapiegoor.nl
WhatsApp: 06 23740763
Wij maken gebruik van Zorgmail voor veilige communicatie met andere zorgverleners.

Social