headernieuw4

Thuis werken op de laptop!

In deze moeilijke tijden, zijn wij genoodzaakt om, indien mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Een goed ingerichte ergonomische werkplek is op je werk al heel belangrijk, maar in

deze tijden is het extra belangrijk om zoveel mogelijk zelf te kijken naar een zo optimaal mogelijke werkplek. Dit valt niet altijd mee. Vaak hebben mensen een kleine laptop van het werk, zitten aan de keukentafel of een bureautje op zolder waar de lichtinval niet optimaal is.

Daarom heb ik een aantal zaken op een rij gezet waar je thuis goed op kunt letten, om klachten aan nek of schouders proberen te voorkomen. Als je werkhouding achter de laptop niet ideaal is, staan je nek en schouderspieren vaak te lang onder spanning. Het is daarom belangrijk om een balans te vinden tussen werk en voldoende rustmoment. In deze link https://youtu.be/x05lRfLVabQ staat een filmpje met een aantal ontspanningsoefeningen voor je nek en schouders. Probeer deze een aantal keren per dag tussen je werkzaamheden door te doen.

Thuis kun je kijken of je goed rechtop kunt werken. Als je niet goed rechtop kunt zitten achter je beeldscherm, pak dan een kussentje voor in de rug, zodat je rug en nek niet constant onder spanning staan. Zorg voor goed licht. Als je de lichtinval hinderlijk is, of je te weinig licht op de kamer hebt, moeten je ogen harder werken, waardoor je eerder vermoeid bent. Je kunt even kijken naar de helderheid op je beeldscherm, of het lettertype aanpassen, waardoor je het beter kunt lezen.
De hoogte van het beeldscherm kun je beste op gelijke hoogte van je ogen zetten, zie afbeelding.
Dit kun je met je laptop bereiken door een laptop verhoger te gebruiken of een apart toetsenbord aan te sluiten en een paar boeken onder je laptop te plaatsten. Daarnaast geeft de afbeelding goed weer hoe je het beste kan zitten en wat de ideale afstanden zijn.
Dit zijn een paar tips voor het thuiswerken. Mocht je meer informatie willen hebben over
je werkplekinstelling, of als je toch klachten hebt, bel gerust even onze praktijk voor advies.

Jeroen Kissing

 werkhoudingTNO

Belangrijke berichtgeving omtrent het CORONA-virus

De Corona-maatregelen worden verlengd tot 28 april 2020. Maar....

Dagelijks zitten er een aantal van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten voor u klaar om uw klachten via beeldbellen of telefonisch in kaart te brengen en om u van oefeningen en adviezen te voorzien.

In enkele gevallen bieden wij nog fysieke behandelingen in de praktijk of aan huis aan. Dit kan zijn bij acute klachten voor mensen met een vitaal beroep of bij klachten na een operatie.

Wanneer u zich aanmeldt in de praktijk zal er een triage plaatsvinden waarin beoordeeld wordt of en hoe de behandeling zal plaatsvinden. Indien u inspreekt op het antwoord apparaat of ons mailt nemen wij contact op met u en zullen we samen beoordelen hoe wij u het beste kunnen begeleiden.

Wij zijn tussen 8.30 en 12.30 telefonisch bereikbaar op 0547-272454 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk heeft u begrip voor ons besluit.

Namens het hele team wensen wij dat deze tijd snel voorbij zal gaan en dat we elkaar gauw weer live en in goede gezondheid zullen treffen. 

Blijf gezond en blijf in beweging!

Team Fysiotherapie Medisch Centrum Goor de Oliphant

Corona

 

 

Mindfulness oktober 2019

MINDFULNESS CURSUS MCGoor - Start dinsdagmiddag 15 oktober 2019

Voor een moment voor JEZELF
Om op ADEM TE KOMEN
Voor meer leven IN het moment
Voor VERTROUWEN
Voor innerlijke RUST
Voor meer BALANS en GEZONDHEID
Voor meer SOUPLESSE

tulp

Gun jezelf DE TIJD om even stil te staan, om te stoppen, om te voelen hoe het met je is. Letterlijk een adempauze. TIJD voor ontspanning van diep opgeslagen spanning. Een JA voor jezelf. Je lichaam zal het waarderen. 
De bijeenkomsten bestaan o.a. uit adem- en ontspannings instructies, lichaamsbewustzijnsoefeningen, ontspanning van de centrale Psoas-spieren, praktische handvatten voor thuis en geleide meditaties on-line.

8 bijeenkomsten op de dinsdagmiddag van 16:45 - 17:45 uur. Start dinsdag 15 oktober 2019.
Begeleiding: Lian Lohuis, algemeen- en psychosomatisch fysiotherapeute
Vergoeding mogelijk onder fysiotherapie
Aanmelden en informatie: (0547) 272454 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatieavond Peutergym Plus - 26 oktober 2016

Wat is Peutergym Plus?

Peutergym Plus is een peutergroep voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar waarbij extra ondersteuning gegeven wordt, gericht op de spraak-taalontwikkeling (logopedie) en de motorische ontwikkeling (kinderfysiotherapie). Door vroege interventie in deze ontwikkelingsgebieden kan een achterstand in de basisschoolleeftijd worden voorkomen. Tijdens een behandelreeks van 8 behandelingen worden motorische vaardigheden op een speelse manier gecombineerd met spraak- en taalvaardigheden. Ouders krijgen concrete tips en adviezen om ook thuis de ontwikkeling van hun peuter te stimuleren.

Lees meer

  • 1
  • 2

Contact / Openingstijden

Fysiotherapie Goor

Adres: Irisstraat 2 - 21
Postcode: 7471 AV
Plaats: Goor

Tel: 0547 - 27 24 54

Openingstijden: 

- Maandag 07:30 - 19:00 uur
- Dinsdag t/m Vrijdag 07:30 - 18:00 uur 

M: info@fysiotherapiegoor.nl
Wij maken gebruik van Zorgmail voor veilige communicatie met andere zorgverleners.