Skip to main content

headernieuw4

Thuis werken op de laptop!

In deze moeilijke tijden, zijn wij genoodzaakt om, indien mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Een goed ingerichte ergonomische werkplek is op je werk al heel belangrijk, maar in deze tijden is het extra belangrijk om zoveel mogelijk zelf te kijken naar een zo optimaal mogelijke werkplek. Dit valt niet altijd mee. Vaak hebben mensen een kleine laptop van het werk, zitten aan de keukentafel of een bureautje op zolder waar de lichtinval niet optimaal is.

Daarom heb ik een aantal zaken op een rij gezet waar je thuis goed op kunt letten, om klachten aan nek of schouders proberen te voorkomen. Als je werkhouding achter de laptop niet ideaal is, staan je nek en schouderspieren vaak te lang onder spanning. Het is daarom belangrijk om een balans te vinden tussen werk en voldoende rustmoment. In deze link https://youtu.be/x05lRfLVabQ staat een filmpje met een aantal ontspanningsoefeningen voor je nek en schouders. Probeer deze een aantal keren per dag tussen je werkzaamheden door te doen.

Thuis kun je kijken of je goed rechtop kunt werken. Als je niet goed rechtop kunt zitten achter je beeldscherm, pak dan een kussentje voor in de rug, zodat je rug en nek niet constant onder spanning staan. Zorg voor goed licht. Als je de lichtinval hinderlijk is, of je te weinig licht op de kamer hebt, moeten je ogen harder werken, waardoor je eerder vermoeid bent. Je kunt even kijken naar de helderheid op je beeldscherm, of het lettertype aanpassen, waardoor je het beter kunt lezen.
De hoogte van het beeldscherm kun je beste op gelijke hoogte van je ogen zetten, zie afbeelding.
Dit kun je met je laptop bereiken door een laptop verhoger te gebruiken of een apart toetsenbord aan te sluiten en een paar boeken onder je laptop te plaatsten. Daarnaast geeft de afbeelding goed weer hoe je het beste kan zitten en wat de ideale afstanden zijn.
Dit zijn een paar tips voor het thuiswerken. Mocht je meer informatie willen hebben over
je werkplekinstelling, of als je toch klachten hebt, bel gerust even onze praktijk voor advies.

Jeroen Kissing

 werkhoudingTNO

 

Contact / Openingstijden

Fysiotherapie Goor

Adres: Irisstraat 2 - 21
Postcode: 7471 AV
Plaats: Goor

Tel: 0547 - 27 24 54

Openingstijden: 

- Maandag 07:30 - 19:00 uur
- Dinsdag t/m Vrijdag 07:30 - 18:00 uur 

M: info@fysiotherapiegoor.nl
WhatsApp: 06 23740763
Wij maken gebruik van Zorgmail voor veilige communicatie met andere zorgverleners.

Social